City2Cities 2015 in monumentaal gebouw

c2c-2015

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei 2015 vindt in Utrecht de vijfde editie van het internationale literatuurfestival City2Cities plaats. Het festival over literatuur uit wereldsteden heeft voor deze jubileumeditie een bijzondere locatie gevonden: het voormalige hoofdpostkantoor op de Neude in Utrecht. City2Cities is het eerste festival dat in het monumentale gebouw plaatsvindt.

Overal literatuur – Onder de bogen van de indrukwekkende hal klinkt twee dagen proza, poëzie en muziek. Ook in de kantoren, de kluisruimtes en langs de balustrades van dit imposante Amsterdamse School-gebouw vinden tientallen voordrachten, interviews en lezingen plaats van nationale en internationale schrijvers.

Steden – Net als voorgaande jaren gaat ook deze editie bijzondere aandacht uit naar de literatuur uit twee wereldsteden. Dit jaar zijn dat Krakau en Parijs.

Volg de website om te zien hoe het programma er dit jaar uit gaat zien.

postkantoor-neudefoto wikipedia

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *