Nacht van Vroman in Chocoladefabriek Gouda

chocoladefabriek-logoDe Chocoladefabriek in Gouda is op 10 april 2015 het middelpunt van alle festiviteiten rondom de honderdste geboortedag van Leo Vroman. In de middag wordt het beeld van kunstenaar Jeroen Henneman onthuld en presenteert Querido ‘Die Vleugels II’, de laatste dichtbundel van Vroman. 

poster De Nacht van VromanDE NACHT

Om 20.00 uur begint De Nacht van…VROMAN, een cross-over festival met poëzie, spoken word, muziek, (beeldende)kunst, theater en wetenschap. Aan de avond werken o.a. mee: Frans van Deursen, Mirjam van Hengel, Leon van der Sanden, de VromanFoundation en diverse artiesten muziek, poëzie en kleinkunst.

We vieren de 100ste geboortedag van Leo Vroman, op aanmoediging van Vroman zelf: “Ik weet niet of ik de honderd haal, zo niet, vier dat dan toch maar.”

De Nacht van…VROMAN wordt georganiseerd door de Bibliotheek Gouda en de andere partners van de Chocoladefabriek in samenwerking met initiatiefgroep VROMAN100.
* vrijdag 10 apr 2015 van 20:00 uur tot ca. 01:30 uur
locatie: de hele Chocoladefabriek, Klein Amerika 20, Gouda.

henneman-vroman-2015BEELD

Beeldend kunstenaar Jeroen Henneman heeft het ontwerp van het beeld van Leo Vroman gemaakt. Het kunstwerk is gemaakt van staal, 3 meter hoog en komt op het balkon van de Chocoladefabriek te staan, niet ver van de plek waar Vroman geboren is. Vromans beide dochters, Peggy en Geri, zullen het beeld onthullen op vrijdag 10 april.

vroman-vleugels-2015BOEK

Toen Leo Vroman op 22 februari 2014 stierf, lagen op zijn werkkamer drie mappen met het opschrift `Die vleugels II’. In 2013 verscheen Die vleugels met zijn gedichten tot de zomer van 2012, maar alles wat hij daarna schreef hoorde daar zijns inziens ook nog bij. Die laatste gedichten – het finale werk –  verschijnen nu: Die vleugels II.

Uitgeverij Querido zal deze bundel presenteren op 10 april in het kader van Vroman100.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *