Joost Swarte beschildert nijntje-beeld voor de nijntje art parade

nijntje-art-parade-logo
In 2015 wordt nijntje 60 jaar en een spectaculair onderdeel van de festiviteiten rond haar verjaardag is de nijntje art parade.

Zestig gerenommeerde kunstenaars uit Nederland en Japan zijn gevraagd om ieder een wit nijntje-beeld van 1.80 meter hoog te bewerken vanuit de eigen discipline.

Ook Joost Swarte decoreerde een nijntje-beeld voor de nijntje art parade en zijn beeld kreeg als titel: Als de blaadjes vallen. Vanaf 1 mei zal het beeld te zien zijn in de Hortus Botanicus Amsterdam.
In de video wordt het beeld onthuld tijdens een interview met Taeke Kuipers, directeur van de Hortus.


Meer informatie over de nijntje art parade en de 60 beelden die 60 kunstenaars maakten voor 60 jaar nijntje, vind je op www.nijntjeartparade.nl

De beelden zijn vanaf 1 mei te zien op A-locaties in Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Japan. Alle beelden worden op 8 oktober 2015 geveild ten bate van UNICEF.

nijnt-art-parade-2015

UPDATE – 9 oktober 2015 – De veiling van 43 van de 60 beelden van de nijntje art parade heeft meer dan 500.000 euro opgeleverd voor onderwijsprojecten van UNICEF. Gisteravond werden deze nijntje-beelden geveild in het Rijksmuseum, onder leiding van veilingmeester Jop Ubbens van Christie’s. De beelden zijn terechtgekomen op verschillende locaties, bij particulieren, bedrijven en musea, in binnen- en buitenland. Een deel van de beelden is aangekocht door openbare instellingen, waardoor iedereen ervan kan blijven genieten. lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *