Zevende Amsterdamse Boekennacht op 29 mei

boekennacht-2015Opstand is dit jaar het zeer actuele thema van de zevende editie van de Amsterdamse Boekennacht, die op vrijdag 29 mei 2015 plaats zal vinden. Om 19.30 uur vindt bij het Lieverdje de opening plaats met Provo*.

Deze editie zal wederom zeer veelzijdig worden ingevuld met onder andere tentoonstellingen om te bezoeken, schrijvers, dichters en wetenschappers om naar te luisteren en muziek om van te genieten.
Niet alleen in de deelnemende boekhandels, antiquariaten, culturele instellingen en aangesloten cafés, maar ook buiten is van alles te doen.

Alle programma’s én de deelnemende musea zijn deze avond gratis te bezoeken dus kom vrijdag 29 mei een kijkje nemen!

Provo – Vijftig jaar geleden, in de zomer van 1965 kreeg de anti-autoritaire beweging een naam: PROVO en het Lieverdje op het Spui in Amsterdam werd een begrip door de anti-rook-happenings van Robert Jasper Grootveld. De foto is uit de recente documentaire Rebelse Stad van filmmaker Willy Lindwer.

Grootveld-bij-het-Lieverdje

Rebelse Stad – Provo en de onstuimige jaren zestig wordt in twee delen uitgezonden bij OMROEP VARA op 11 en 18 mei 2015 op NPO 2 om 20.25 uur!

 



Leave a Response