Krantenlezers – foto’s van Eddy Posthuma De Boer in het Persmuseum

krantenlezer-2

krantenlezer-1Als eerbetoon aan de in zijn voortbestaan bedreigde papieren krant toont het Persmuseum vijftig foto’s van krantenlezers. Gefotografeerd doorEddy Posthuma de Boer over een periode van ruim veertig jaar over de hele wereld.

Eddy Posthuma de Boer (1931) is geboren in Amsterdam en maakt veel foto’s van de stad en haar inwoners. Maar hij zwerft ook over de hele aarde en legde in inmiddels meer dan tachtig landen het menselijk leven in al zijn aspecten vast.

“Omdat het doel van mijn reizen altijd een publicatie in kranten of tijdschriften is, is de keuze voor het fotograferen van krantenlezers niet onlogisch. Toch gaat het om meer dan dat: mijn interesse voor alles wat mensen doen en niet laten, staat aan de basis van mijn eigen doen en niet laten. In de fotografie en in mijn leven. De vijftig foto’s voor deze tentoonstelling selecteerde ik uit een totale collectie van ruim honderd beelden van willekeurige krantenlezers.”

  • De tentoonstelling Krantenlezers is te zien van 29 mei t/m 6 september 2015 in het Persmuseum, Zeeburgerkade 10, Amsterdam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *