Dordtse Boekenmarkt – 5 juli 2015

boekenmarkt-dordt-2015Zondag 5 juli is het centrum van Dordrecht weer het domein voor boekenliefhebbers uit de wijde omtrek. Zowel fanatieke verzamelaars als sfeerzoekers komen aan hun trekken op de 20e editie van deze supergezellige boekenmarkt. Naast de honderden kramen met boeken is er ook nu weer een uitgebreid nevenprogramma (zie de website).

De eerste Dordtse Boekenmarkt werd gehouden op 7 juli 1996 en was direct een groot succes. De eerste editie telde 256 kramen en dat aantal groeide in een rap tempo van 362 (1997) en 440 (1998), naar de ruim 550 kramen in de laatste jaren. Elk jaar is er een verloop van 10 à 15% bij de deelnemers, maar het doorbladeren van de eerste deelnemerslijsten geeft toch herhaaldelijk een blijk van herkenning. Vele antiquaren staan er al vanaf het eerste uur.

De Dordtse Boekenmarkt is met zijn grote aantal deelnemers en een redelijk constant aantal bezoekers van ruim 75.000, het grootste ééndaagse evenement geworden in de historische binnenstad van Dordrecht.

Boekenmarkt 2014, een sfeerverslag van rtvdordrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *