Holland Papier BiŽnnale 2008 – internationale papierkunstenaars in Rijswijk en Apeldoorn

papierbienn2008.jpgVan 10 juni tot en met 14 september 2008 wordt voor de zevende keer de Holland Papier BiŽnnale georganiseerd in Museum Rijswijk en CODA Apeldoorn.

De Holland Papier BiŽnnale 2008 bestaat uit een tentoonstelling met werken van internationale papierkunstenaars in beide musea en een publicatie, getiteld Puur Papier. Verder is er in het Museum Rijswijk een boek- en papierwinkel en op zondag 14 september van 13-17 uur vindt traditioneel de papiermarkt plaats.

Van een kleine dertig kunstenaars wordt werk vertoond. Kijk hier voor een overzicht.papierbienn-cat08.jpg

Boek
Bij elke Holland Papier BiŽnnale (tweejaarlijks) wordt een ‘BiŽnnaleboek’ uitgegeven. Het resultaat is iedere keer weer een speciaal werk met inspirerende artikelen over papier en gedrukt op bijzondere papiersoorten.

Elk boek bestaat uit een:
– Catalogusdeel van de internationale kunstenaars
– Papiermonsters van de deelnemende kunstenaars
– Cultuurhistorische artikelen, geschaard rond een thema.

De uitgave van dit jaar, ‘Puur Papier’, is een bijzonder project: het bestaat uit negen verschillende boeken samengebundeld in een foedraal van honingraatkarton. Elk deel is bedrukt op verschillende soorten omslag- en binnenwerkpapier. Alle informatie hier op de website.

  • Museum Rijswijk.
  • CODA Apeldoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *