(T) Grootste boekhandel van Leiden – Selexyz Kooyker – gaat verhuizen

LEIDEN – 7 juni 2008 – Boekhandel Selexyz Kooyker, gevestigd in twee panden aan de Breestraat in Leiden, gaat zich vestigen in een groter pand elders in de stad. Dat bevestigt manager Ada Ruiter van de grootste boekhandel in Leiden.selxyzkooyker.jpg

In een artikel in het AD staat:

In september verlaat Kooyker Breestraat 127, tegenover kledingzaak Heerenleed. Het vertrek is volgens de manager niet ingegeven door slechte verkoop. Wel zegt de eigenaar de huur op.
De studieboeken worden ondergebracht bij de hoofdvestiging, Breestraat 93. Het gaat hier om een tijdelijke oplossing, zegt Ruiter, die zich haast te zeggen dat de verkoop van studieboeken gewoon doorgaat.
Kooyker wil volgens de manager groeien en verlaat daarom ook Breestraat 93. ,,Het is altijd de bedoeling geweest beide vestigingen in één pand te hebben.” Ruiter kan en wil nog niet zeggen waar de nieuwe boekhandel komt.

De boekenwinkel in Breestraat 127 heette in het verleden Ginsberg en werd later overgenomen door BGN, de keten van boekenzaken die opereert onder de naam Selexyz.

Zal nu ook Leiden een spectaculaire Selexyz-vestiging gaan krijgen, zoals Den Haag, Maastricht en Arnhem – zie eerder bericht – ?

  • Artikel AD van 7 juni 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *