Letterkundig Museum verwerft literaire nalatenschap Mulisch

mulisch-festival-2015

Aan de vooravond van de derde editie van het Harry Mulisch Festival in Amsterdam en vijf jaar na het overlijden van de schrijver is de literaire nalatenschap van Harry Mulisch overgedragen aan het Letterkundig Museum.

Dat maakte directeur Aad Meinderts van het Letterkundig Museum vandaag bekend.

‘Met deze schitterende aanwinst heeft het Letterkundig Museum zijn vooraanstaande positie als hoeder van het nationaal literair erfgoed opnieuw bevestigd. Het Letterkundig Museum heeft reeds het beheer over talloze complete archieven, onder andere dat van Hella S. Haasse, Willem Frederik Hermans en Gerard Reve. Harry Mulisch kan in dit rijtje simpelweg niet ontbreken.’

De Mulisch-collectie is zeer omvangrijk en bestaat uit de gehele inhoud van zijn twee werkkamers, met manuscripten en ontelbare aantekeningen van meer dan een halve eeuw, aanzetten, schetsen, notitieboeken, agenda’s, brieven, dagboeken, foto’s, oude schoolopstellen, knipsels, boeken, prenten, meubels, voorwerpen, herinneringen, oorkonden en zijn verzameling egyptiana.

Samen met de erven Mulisch en de Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis spant het Letterkundig Museum zich in om de werkkamers van Harry Mulisch in het te vestigen Harry Mulisch Huis aan de Amsterdamse Leidsekade blijvend toegankelijk te maken voor publiek, als dependance van het Letterkundig Museum.

Tijdens het Harry Mulisch Festival op 6 en 7 november a.s. en gedurende de Museumnacht Amsterdam zijn Mulisch’ werkkamers alvast te bezichtigen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *