Tilt literatuurfestival – 16/19 maart 2016

tilt-deken-Fotograaf-Ralph-Roelse

Om veiligheid te bieden in de Tilburgse straten staan van 16 tot en met 19 maart de prominente Tilt-locaties in het poëtische licht. Samen met de kunstenaars van Afterlight verschijnt er een literaire GLOW-lichtroute door de Willem II Straat, langs de Tilburgse Synagoge, Cinecitta, Paradox en De NWE Vorst. Tilt brengt daarmee licht in de duisternis. De geprojecteerde teksten gaan over veiligheid en geborgenheid en zijn onder meer geschreven door auteurs en festivalgasten Remco Campert, Midas Dekkers, Maartje Wortel en Ester Naomi Perquin.

De zesde editie van Tilt festival, het grootste literatuurfestival van het zuiden, vindt van 16 tot en met 19 maart 2016 plaats in de Willem II Straat in Tilburg. De GLOW-lichtroute is tijdens het festival iedere avond te zien van 19:00u tot 23:00u.

Festival line-up – Maartje Wortel, Remco Campert en Benjamin Herman, Pierre Bokma, De Speld, Sanneke van Hassel, Willie Wartaal, Evie Wyld, Tommy Wieringa, Aart Strootman, TEMKO en Han van der Vegt, Gustaaf Peek, Hanneke Hendrix, A.H.J. Dautzenberg, André Manuel, Patrick Nederkoorn, Mustafa Marghadi, Elke Vierveijzer, U-Keller, Jasper Mikkers, Daan Heerma van Voss, Frank van Pamelen, Ester Naomi Perquin, Terzij de Horde & Jaap Goedgebuure, MuDa Chiefs, De Grot, Lostbox, Dead Pets – Watershed, Mathijs Leeuwis, St. Paul, PSSST – Covar, Lichtroute Glow, TilburgsAns, speeches, Poëzie Polygonaal, De Titaan, Write Now! en Het Zuidelijk Toneel.

Van 16 tot en met 19 maart 2016 is het Tilt Festival 2016. Het meerdaagse literatuurfestival brengt taal tot leven met een tjokvol programma en spannende cross-overs op het gebied van literatuur, theater, beeld en muziek. Bekijk hieronder het programma…

foto boven: Thigmofiel – Fotograaf Ralph Roelse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *