3e ‘Nacht van Erasmus’ in Rotterdam – vr 11 juli 2008

erasmus3.jpg

Op vrijdag 11 juli 2008 vindt de 3e Nacht van Erasmus plaats, in en rond de Laurenskerk en op het Grotekerkplein, in het centrum van Rotterdam. Op 11 juli 1536 is Erasmus rond middernacht in Bazel, Zwitserland, gestorven. Hij werd 70 jaar.

In 2006 is met de eerste Nacht van Erasmus een traditie ingezet. Het thema voor deze derde herdenking is ‘de beelden van Erasmus‘. Vanaf 22:30 uur vinden in de Laurenskerk voordrachten plaats over de eerdere edities van het standbeeld op het Grotekerkplein, over ander beelden van Erasmus en over de (zinne)beelding van Erasmus voor Rotterdam.

Daarna vindt de Erasmuswandeling plaats rond de kerk, o.a. langs de plaquette die vorig jaar is onthuld op de locatie van het geboortehuis van Erasmus. Om 24:00 uur wordt een krans gelegd bij het standbeeld op het Grotekerkplein, gevolgd door een ontvangst in de Laurenskerk. Het programma eindigt om 01:00 uur.

Iedereen is welkom – gratis toegang.

beeld-erasmus.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *