20e Deventer Boekenmarkt – zo 3 augustus 2008

deventer-boekenmarkt2008.jpg

Op zondag 3 augustus 2008 vindt de 20e (!) editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. Over een lengte van ruim 6 kilometer langs de IJsselkade en in de historische binnenstad staan 878 kramen.deventer-boekenmarkt1.jpg

Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De eerste editie vond plaats in 1989 met ruim 100 boekenkramen. De boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door ruim 125.000 personen. Er is naast de boekenverkoop een uitgebreid programma met muziek, kunst, exposities, speciale jubileumactiviteiten en tal van culturele activiteiten.

Boekje
Ook dit jaar is er weer het handzame Deventer Boekenmarktboekje verschenen met daarin een overzicht van alle deelnemers, plattegronden en specialisaties. Het boekje begint met een artikel van Adriaan van Dis, speciaal geschreven voor de Deventer Boekenmarkt. Het boekje is voor € 2,- verkrijgbaar bij o.a. de VVV en bij de informatiekramen op de Boekenmarkt.

Extra activiteiten
Ter gelegenheid van de 20e editie vinden er speciale jubileumactiviteiten plaats.

– De tentoonstelling Verborgen Schoonheid toont de mooiste middeleeuwse boeken uit de schatkamer van Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek. Het betreft twintig topstukken uit de periode 1200–1600, te zien in het Stadhuis van Deventer (Grote Kerkhof 4).

– In de Grote of Lebuïnuskerk vindt op 3 augustus voor de tweede maal de manifestatie Het Boek der Boeken plaats met diverse activiteiten rond de Bijbel. Van 11.00-17.00 uur is er onder meer het oudste Nederlandstalige gedrukte boek te zien: de Delftse Bijbel uit 1477.

  • Kijk voor overige activiteiten en verdere informatie op de VVV-pagina over de Boekenmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *