Hoofdrol voor Duivelsbijbel (Codex Gigas) in historische romans van Richard Dübell

dubell1.jpg

Duitsland, 1572. In een half vervallen klooster in de Bohemen is de achtjarige Andrej getuige van een verschrikkelijk schouwspel – tien mensen, onder wie zijn ouders, worden op brute wijze vermoord door een waanzinnige monnik met een bijl. Het klooster verbergt een van de grootste geheimen die de religieuze wereld ooit heeft gekend: de Codex Gigas, ook bekend als de Duivelsbijbel, naar verluidt met behulp van een monnik geschreven door de duivel zelf. Andrejs vader, een alchemist, was met zijn zoon naar het klooster gereisd om het boek te stelen, maar iemand was hem voor, met catastrofale gevolgen.

Met deze tekst wordt de lezer verleid tot de aankoop van een “boeiende en uiterst spannende historische roman met kleurrijke personages” (Kölner Stadtanzeiger).

Het gaat hier om ‘De Duivelsbijbel’, de Nederlandse vertaling van ‘Die Teufelsbibel’ van de Duitse schrijver Richard Dübell, dat op 3 oktober a.s. verschijnt bij uitgeverij De Fontein.

codex-gigas.jpgRichard Dübell is een succesvol schrijver van een hele serie historische romans. De Duivelsbijbel is het eerste boek dat van hem in Nederland wordt uitgebracht. Het boek is al in 12 talen verschenen.

dubell2.jpg

Deze maand verschijnt in Duitsland een vervolg op ‘Die Teufelsbibel’, ‘Die Wächter der Teufelsbibel’ en hij is al bezig aan een derde deel ‘Die Erbin der Teufelsbibel’. Het is vooral de achtergrond van de Dertigjarige Oorlog die de historische kontekst van deze romans bepaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *