Uitgeverij Conserve viert 25-jarig bestaan – boek en feestje op 5 okt 2008

conserve1.jpgEen kwart eeuw geleden begon Kees de Bakker in Schoorl uitgeverij Conserve. Het is nog steeds een eenmanszaak, maar inmiddels uitgebreid met dochter Merel als assistente.

Kijken we naar de boeken die dit najaar zullen verschijnen valt op dat er nogal wat titels met een geografische duiding staan: Peter d’Hamecourt, Petersburg Paradijs in het Moeras / Robbert Bosschart, Barcelona, amor meu – Barcelona, mijn lief / Peer Ulijn, Ik woon in Almere / Willem Lust, Het Amerika van president X / Peter d’Hamecourt en Julia Klotchkova, Leven als God in Rusland / Peter ter Velde, Kabul & Kamp Holland.

Maar ook historische romans en een gebonden reeks literaire grootmeesters zijn in het fonds te vinden.

Boekconserve2.jpg
Jacqueline Zirkzee schreefd het jubileumboek Onbeperkt houdbaar – 25 jaar uitgeverij Conserve.

Aan de hand van het archief van de uitgeverij en gesprekken met auteurs, vormgevers, medewerkers en betrokkenen wordt een beeld geschetst van de kleine, zelfstandige uitgeverij Conserve, van het prille, onzekere begin in de nadagen van 1983 tot en met het jubileumjaar 2008.

Dit levendige verslag van de veelbewogen geschiedenis van een kleine uitgeverij wordt afgewisseld door enkel integrale interviews met schrijvers van Conserve , zoals Hanny Alders, Henk ten Berge, Philip Freriks, Cynthia Mc Leod, Peter d’Hamecourt en Ashe Stil.
Een overzicht van het fonds dat in deze tijd werd opgebouwd, is achterin het boek als bijlage opgenomen.

Schrijversfeest
Het jubileumboek wordt gepresenteerd op 5 oktober 2008 tijdens een Schrijversfeest in de Openbare Bibliotheek in Alkmaar. Dit festijn is tevens de viering van het 100-jarig bestaan van de openbare bibliotheek.

Een tweede boekpresentatie betreft een door Kees de Bakker zelf samengestelde bundel met de titel ‘Hier begint de victorie, schrijvers over Alkmaar’. Schrijvers als Maarten Asscher, Joost Zwagerman (komt ook op 5 oktober), Dirk van Weelden, H.C. ten Berge, Rene Huigen, Arie van den Berg en Gijs IJlander verlenen hun medewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *