GDMW Festival voor nieuwe literatuur in de Rotterdamse Schouwburg – 3/4 okt 2008

gdmw-2008.jpg
Twee dagen lang – drie podia. Tijdens GDMW Festival is de Rotterdamse Schouwburg gevuld met nieuwe literatuur voor een breed publiek.

Dit jaar vindt GDMW Festival plaats op 3 en 4 oktober 2008. De rode draad van GDMW Festival is letteren, maar de line-up bevat ook muziek, film, dans, theater, cabaret en experiment. GDMW Festival wordt gekenmerkt door de unieke eigen producties die in opdracht worden gemaakt door filmmakers, choreografen en theatermakers.

Wederom prachtige premières tijdens GDMW Festival!

  • Een uniek filmportret over Abdelkader Benali’s schrijverschap en fascinatie voor hardlopen. Uiteraard omlijst door een optreden van Benali zelf.
  • Ook gaat er een filmportret in première van de winnaar van de Anna Blaman Prijs 2007 Rien Vroegindeweij: Gaandeweg, vergezeld door een optreden van de auteur.
  • Het Scapino Ballet Rotterdam brengt alleen tijdens GDMW Festival Matter for a poem, met medewerking van dichter Daniël Dee.
  • Ook gaat de nieuwe animatiefilm van Sander Alt, naar het gedicht ‘Het noorden is het noorden’ van Maria Barnas, tijdens GDMW Festival in première – gevolgd door een live-optreden van Maria Barnas.
  • John Buijsman laat een preview zien uit zijn nieuwste toneelstuk over Charles Bukowski: BUK.
  • Jeroen Brouwers zou geëerd worden met een filmportret naar aanleiding van de aan hem toegekende Prijs der Nederlandse Letteren. Hij weigerde de prijs, maar de film in opdracht van de Taalunie is er wel gekomen. Niet eerder vertoond: Het filmportret Noli me tangere over Brouwers’ schrijverschap.

Met o.a. Hans Teeuwen Zingt, Ellen ten Damme samen met Ilja Leonard Pfeijffer, Moke, Gabriel Rios, Tommy Wieringa, Abdelkader Benali, J. Bernlef, Arthur Japin, Renate Dorrestein en Joost Zwagerman. Daarnaast alles wat 2008 opleverde aan jong schrijftalent en nog veel meer: theater door John Buijsman en Wilfried de Jong met Holland Sport-band OCOBAR, Hagar Peeters begeleid door Albert van Veenendaal. Films, animaties, dans, Dizzy Jazzcafé op locatie én denderende afterparty’s.

  • Informatie en programma te vinden op website GMDW Festival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *