Morgan Library toont enig nog bestaand manuscript van John Milton’s Paradise Lost

milton4.jpg

Ter gelegenheid van de vierhonderdste geboortedag van de Engelse dichter John Milton (1608-1674), presenteert The Morgan Library & Museum het enige overgebleven manuscript van Milton’s meesterwerk Paradise Lost, Boek 1 van 7 oktober 2008 tot 4 januari 2009 in de Clare Eddy Thaw Gallery.

Pierpont Morgan verwierf dit manuscript in 1904. Paradise Lost, Boek 1 is het belangrijkste Britse literaire handschrift in de Morgan’s collecties. Het manuscript van 33 pagina’s is tijdelijk uiteengenomen voor restauratie en digitalisering en het publiek heeft hierdoor de unieke gelegenheid om acht van de oorspronkelijke pagina’s te zien.

Daarnaast zijn onder meer eerste edities te zien van Paradise Lost gedrukt in Engeland en de Verenigde Staten in de loop van de zeventiende en achttiende eeuw, evenals een fraai gebonden exemplaar van het boek uit de bibliotheek van koning Charles II van Engeland (1630-1685) en een zelden gezien miniatuur portret van Milton, door een anonieme kunstenaar uit de 17e eeuw (zie afb. boven).

Zie ook een eerder bericht bij boekendingen.nl over Paradise Lost.



2 Responses to “Morgan Library toont enig nog bestaand manuscript van John Milton’s Paradise Lost”

  1. AvA schreef:

    Deze blog heeft maar één nadeel: je krijgt er een minderwaardigheidscomplex van. Maar dat kun je ook als voordeel zien (ik lijk Cruyff wel): je leert er bescheidenheid van.
    Dank!

  2. boekendingen schreef:

    Zegt het voort, zegt het voort…!!
    (ook bedankt)

Leave a Response