(T) Film ‘Library Cat’ over Dewey Readmore Books met Meryl Streep in hoofdrol

dewey.jpg
In de Amerikaanse Spencer Public Library werd op een koude ochtend in februari 1988 een heel klein poesje gevonden in de boeken-brievenbus. Zijn pootjes zijn half bevroren, maar na een liefdevolle verzorging door bibliothecaresse Vicki Myron wordt de poes een vaste bewoner van de bibliotheek.

Het bericht kreeg veel aandacht in de pers en poes Dewey Readmore Books werd wereldberoemd. Talloze bezoekers kwamen speciaal naar de bibliotheek om Dewey te zien, er werden duizendenden postkaarten verkocht met zijn afbeelding en in september van dit jaar verscheen er een boek over Dewey, The Small Town Library Cat Who Touched The World..

Nu werd bekend dat er ook een film gemaakt gaat worden, gebaseerd op dit boek. Meryl Streep speelt de rol van de bibliothecaresse Vicki Myron, die ook het boek heeft geschreven.

  • Bericht in AD 14 nov. 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *