Koop bij De Slegte!!

deslegte6.jpg
Ruimschoots aandacht was er al voor de vernieuwde winkel van Boekhandel De Slegte in Den Haag. Het wat sleetse imago van het bedrijf van Jan de Slegte moet wat worden opgetut en meer klanten moeten de winkels bezoeken én boeken kopen.

Hierbij een kleine impressie van het nieuwe interieur van de winkel. Het is een sfeervol geheel met de centrale trap naar de verdieping als blikvanger. Bij de ingang en langs de trap zijn hoge vitrinekasten gemaakt waar de wat kostbaarder antiquarische verzameling een plaats heeft gekregen.

Het mengen van ramsj, dus nieuwe boeken, met de tweedehands afdeling is aardig bedacht, maar naar mijn gevoel krijgt de verse aanvoer van ramsjboeken nu te weinig aandacht.

Maar het belangrijkste is dat De Slegte blijft bestaan. Er gaat niets boven boeken in de hand kunnen nemen en besnuffelen, wegen, taxeren, nieuwe ontdekkingen doen, aarzelen maar toch kopen en direct meenemen, zonder extra verzendkosten. En zeker nu steeds meer antiquariaten en tweedehands boekwinkeltjes verdwijnen of zich uitsluitend via internetverkoop staande proberen te houden, is het streven van De Slegte om te vernieuwen en te verbeteren bijzonder lovenswaardig.

Daarom mijn oproep: Koopt allen bij De Slegte!!!

deslegte3.jpg

deslegte4.jpg

deslegte5.jpg

deslegte1.jpg

deslegte2.jpg

deslegte-komrij.jpg

Tenslotte een tip voor verzamelaars en Komrij-liefhebbers. Naast een verse boekenlegger met de slogan ‘Ook boeken komen graag terug naar De Slegte’ is er voor kopers van een boek een kadootje in de vorm van een klein boekje met een gedicht van Gerrit Komrij, ‘Ballade van de boekenjager’, met als laatste regel:

Eén boek meer dan ik zoëven
Nog bezat, dat is pas leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *