Koop bij De Slegte!!

deslegte6.jpg
Ruimschoots aandacht was er al voor de vernieuwde winkel van Boekhandel De Slegte in Den Haag. Het wat sleetse imago van het bedrijf van Jan de Slegte moet wat worden opgetut en meer klanten moeten de winkels bezoeken én boeken kopen.

Hierbij een kleine impressie van het nieuwe interieur van de winkel. Het is een sfeervol geheel met de centrale trap naar de verdieping als blikvanger. Bij de ingang en langs de trap zijn hoge vitrinekasten gemaakt waar de wat kostbaarder antiquarische verzameling een plaats heeft gekregen.

Het mengen van ramsj, dus nieuwe boeken, met de tweedehands afdeling is aardig bedacht, maar naar mijn gevoel krijgt de verse aanvoer van ramsjboeken nu te weinig aandacht.

Maar het belangrijkste is dat De Slegte blijft bestaan. Er gaat niets boven boeken in de hand kunnen nemen en besnuffelen, wegen, taxeren, nieuwe ontdekkingen doen, aarzelen maar toch kopen en direct meenemen, zonder extra verzendkosten. En zeker nu steeds meer antiquariaten en tweedehands boekwinkeltjes verdwijnen of zich uitsluitend via internetverkoop staande proberen te houden, is het streven van De Slegte om te vernieuwen en te verbeteren bijzonder lovenswaardig.

Daarom mijn oproep: Koopt allen bij De Slegte!!!

deslegte3.jpg

deslegte4.jpg

deslegte5.jpg

deslegte1.jpg

deslegte2.jpg

deslegte-komrij.jpg

Tenslotte een tip voor verzamelaars en Komrij-liefhebbers. Naast een verse boekenlegger met de slogan ‘Ook boeken komen graag terug naar De Slegte’ is er voor kopers van een boek een kadootje in de vorm van een klein boekje met een gedicht van Gerrit Komrij, ‘Ballade van de boekenjager’, met als laatste regel:

Eén boek meer dan ik zoëven
Nog bezat, dat is pas leven.



5 Responses to “Koop bij De Slegte!!”

  1. Leo schreef:

    Het is waar wat je schrijft. De Slegte is een fijne zaak.
    Ik zit dicht bij Brugge en kom daar regelmatig, helaas hebben ze daar minder Nederlands maar ook Brugge is een fijne winkel. Als ik in Amsterdam ben moet ik er ook altijd even kijken.
    Het is leuker om de boeken in je handen te hebben dan via internet, maar internet is natuurlijk wel sneller en héél veel aanbod..

    Blijf naar de boekwinkels en antiquariaten gaan!

  2. Hans schreef:

    Beste

    Hoewel ik een grote fan ben van een groot ramsj zaak in ND ben ik bang dat dit de laaste stuip trekking zijn van een firma De Slegte – de keus om de zaak zo grondig te verbouwen zodat je wanneer je er 15 meter van afstaat nog niet door heb dat het A een boekenwinkel is en B dat daar de Slegte is. Vind ik persoonlijk niet zo slimme. Tel daarbij op dat er minder boeken staan dan voorheen ghhmhmhmh we zullen zien

  3. Sylvia Thiteux schreef:

    Graag had ik geweten of men in België ook bij aankoop van een boek als cadeau een boekenlegger en een klein boekje met een gedicht van Gerrit Komrij
    krijgt.

    Bij voorbaat dank voor uw antwoord en beste wensen voor 2009

  4. boekendingen schreef:

    Sylvia, ik denk dat je moet wachten tot ook in België de winkels een schoonheidsbehandeling ondergaan. Maar je kan het best deze vraag voorleggen aan het hoofdkwartier van De Slegte, email deslegte@deslegte.com

  5. Dr P.H. van Doesburg schreef:

    Gezocht:

    Groenendael: The dalang behind the wayang.

    P.H. van Doesburg
    Vinkenweg 29
    2231 NR Rijnsburg.

Leave a Response