Internationaal literatuurfestival Winternachten 2009 15-18 januari in Den Haag

winternachten2009.jpg

De veertiende editie van Winternachten draait om ‘Fake!’. Meer dan veertig programma’s rond het thema manipulatie en waarheid in literatuur, media en politiek.

“Laat u meevoeren door schrijvers, dichters en denkers die op zoek gaan naar de laatste resten van waarheid en waarachtigheid. Of laat u zich liever verleiden door de leugen?”

Het festival opent in de Nieuwe Kerk met de Winternachtenlezing door de Somalische schrijver Nuruddin Farah. Daarmee start een vierdaags festival op vijf podia in en rond Theater aan het Spui in Den Haag.

De grote festivalavonden zijn op vrijdag en zaterdag in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Vrijdag staat in het teken van de Fake, zaterdag gaat het over De Waarheid. Op elk van deze avonden kunt u kiezen uit programma’s op vijf podia in één theatergebouw.

Ruim tachtig schrijvers, denkers en musici uit meer dan twintig landen treden dan op, zoals Amitav Ghosh, Alain de Botton, Connie Palmen, Namgyal Lhamo, Gerrit Komrij, Izaline Calister, Herman Koch, Naima el Bezaz, Kristien Hemmerechts, Nury Vittachi, Shrinivási, Nelleke Noordervliet, Perihan Magden en Margriet de Moor.

winternachten2004-2008.jpg

Ontwerp affiche 2009: Eindeloos (Den Haag) – de foto is van Carli Hermès (nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *