Koppermaandagproject 2009 – ‘Omslagen Arthur van Schendel: handgebonden boeken’

Omslagen Arthur van Schendel: handgebonden boeken
Expositie van de resultaten van het Koppermaandagproject van Stichting ’t Ambachthuys te Den Haag, van 20 januari – 28 februari 2009, in de vitrines op de 3e etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam
.

vanschendel.jpgIn juni 2008 is bij uitgeverij Atelier De Ganzenweide verschenen Het Fregatschip Johanna Maria van de bekende Nederlandse literaire schrijver Arthur van Schendel (1874-1946). Het boek volgt de levenscyclus van een fregatschip en enkele bemanningsleden vanaf het jaar 1865 tot begin 20e eeuw. De heruitgave kwam tot stand met medewerking van de familie Van Schendel in Amsterdam.

Het boek is uitgegeven in losse katernen en is onderwerp van het Koppermaandagproject van Stichting ’t Ambachthuys te Den Haag.

Koppermaandag was traditioneel de start van het nieuwe jaar voor binders en drukkers. Stichting ’t Ambachthuys in Den Haag viert Koppermaandag als boekbindevenement. Boekbinders in Nederland en België worden uitgenodigd en gestimuleerd om een boek te binden, naar eigen idee met gebruik van zelf gekozen materialen, zoals linnen, papier, leder, perkament, hout.

Op 7 februari is er een speciale dag in samenwerking met de Stichting Handboekbinden. Deze stichting houdt die dag in de OBA haar jaarlijkse activiteitendag voor donateurs en andere belangstellenden. Er zullen enkele interessante voordrachten worden gehouden en er zal een workshop handboekbinden door de stichting worden verzorgd.

  • OBA – Openbare Bibliotheek Amsterdam.


Leave a Response