‘Ieder vogeltje… de veelstemmige schepping’ Christelijke Boekenweek 2009 fluit mee…

Ieder vogeltje… de veelstemmige schepping’ Nee, deze tekst valt niet onder TJIELP TJIELP – De literaire zoo – ofwel het thema van de Boekenweek 2009, die op 11 maart van start gaat.

Maar het is wel het motto van de Week van het Christelijke Boek, die eveneens 11 maart van start gaat.

Het ‘christelijke boek’ krijgt over het algemeen weinig aandacht in ‘de media’. Toch is het best een omvangrijk terrein met zo’n 400 boekhandels, waarvan 250 aangesloten bij de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB) en een flink aantal uitgeverijen. Ook is er de publiekswebsite Lees & Luister en zijn er eigen vak- en publieksbeurzen.

Allemaal prima natuurlijk, maar opvallend is wel dat de christelijke boekenwereld in zijn promotie-activiteiten ongegeneerd meelift met de activiteiten van het CPNB.

aktieboek2009.jpgDe Week van het Christelijke Boek, die van 11 tot en met 21 maart 2009 door de BCB voor de zesde keer wordt georganiseerd, is hiervan een goed voorbeeld.

Het motto ‘Ieder vogeltje… de veelstemmige schepping’ spreekt voor zich. Om naast het vogeltje in plaats van de dierentuin de schepping als ondertitel bij te voegen is een geweldige vondst in het D-jaar en de oplaaiende discussie rond de schepping.

De Week heeft ook zijn eigen actieboek, Wachten op Peter, geschreven door Elizabeth Musser.

Het Letterfestival gaat dit jaar niet door wegens ‘gebrek aan vernieuwende ideeën’. Wel wordt voor de vijfde keer de Nederlands Dagblad/BCB Publieksprijs uitgereikt, voor het beste christelijke boek van 2008.

Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek 2009 staat geheel in het teken van ‘Eten en snoepen in kinderboeken’.

De BCB heeft gekozen voor het motto: ‘Heerlijk’, eten en snoepen in christelijke kinderboeken’



One Response to “‘Ieder vogeltje… de veelstemmige schepping’ Christelijke Boekenweek 2009 fluit mee…”

  1. ennie schreef:

    boekendingen, leuke site!
    maar wat een flauwe en kinderachtige constatering: “Allemaal prima natuurlijk, maar opvallend is wel dat de christelijke boekenwereld in zijn promotie-activiteiten ongegeneerd meelift met de activiteiten van het CPNB.”

Leave a Response