‘Action comics nr. 1’ geveild voor 317.200 dollar

actioncomics1.jpg

Vannacht eindigde de online-veiling van het zeldzame eerste nummer van Action comics, waarin de held Superman voor het eerst verscheen. Deze uitgave uit 1938 werd geveild bij ComicConnect ‘The Online Marketplace for Comic Buyers and Sellers’.

actioncomics2.jpg

Om 19.00 uur (hier 24.00 uur) liep de veiling officieel af. Het hoogste bod was na 67 biedingen op dat moment 300.000 dollar.

Maar het veilinghuis heeft een spelregel om de noodzaak om in de laatste seconde te moeten bieden/gokken te voorkomen:

* To ensure that all bidders have ample opportunity to submit their best and final bids, all of our auctions are designed to extend their end times by three minutes if there is a bid in the final three minutes. So, for example, if you place a bid at 6:59:55 on an auction that ends at 7:00, the auction’s end time will be bumped to 7:02:55. What this means is, there is no benefit to waiting until the very last second to place your bid. Please give yourself plenty of time to get your bid in … we don’t want anyone to miss out because they waited a second too long!

actioncomics3.jpg

Door dit systeem liep de veiling nog 10 minuten door en werden er in die tijd nog 22 biedingen gedaan, waarmee de prijs opliep tot het finale bedrag van 317.200 dollar.

En daarmee zullen zowel verkoper, koper als veilinghuis bijzonder tevreden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *