Kunst- en erfgoedbibliotheken in Gent presenteren: ‘Boeken om naar te kijken’ – vanaf 21 maart 2009

gentboeken1.jpg

Het Overleg Kunstbibliotheken Vlaanderen (OKBV) wil de Vlaamse kunst- en erfgoedbibliotheken bij een breder publiek bekend maken. Dit jaar gebeurt dat in Gent middels het projekt ‘Boeken om naar te kijken’.

Het projekt bestaat uit twee onderdelen.

– Parcours ‘De Gentse kunst- en erfgoedbibliotheken’ – van zaterdag 21 tot zondag 29 maart 2009

Gelegenheid om een kijkje te nemen in een twintigtal Gentse bibliotheken. Elke instelling zal de eigen collectie extra toelichten en een deel van haar specifieke bezit tentoonstellen. Op de verschillende locaties is het zelfs mogelijk een kijkje te nemen achter de schermen en zo te grasduinen in de wereld van het kunstige boek!

Over het parcours is een brochure beschikbaar met informatie over de activiteiten en openingsuren van de deelnemende instellingen. (Download brochure pdf)

– Tentoonstelling ‘Gentse Boekerijen’ in het Museum voor Schone Kunsten van 21 maart tot 21 juni 2009msk-gent.jpg

De curatoren van deze tentoonstelling, Gerda Dendooven en Gert Dooreman, bezochten en kozen uit de collecties van twintig ‘Gentse Boekerijen’. De tentoongestelde werken geven een smakelijke voorproef van de rijke inhoud van de Gentse kunst- en erfgoedbibliotheken. Zo smakelijk dat het de bezoekers moet aansporen om deze, vaak uitzonderlijk mooie, bibliotheken zelf te gaan bezoeken.

Bij deze tentoonstelling wordt ook een tentoonstellingscatalogus uitgegeven, volledig volgens het concept van de curatoren, waarin de selectie uit de bibliotheken uitgebreid aan bod zal komen.

  • Meer informatie bij ‘Stad Gent’.

Update 24 maart 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *