Te zien & te doen… (20/21 maart 2009)


Boekennacht Amsterdam
– vanavond 20 maart 2009, 19:00-01:00 uurSchrijversprogramma met het boekenhart op en rondom het Spui als middelpunt.

Programma met bekende schrijvers, muzikaal literaire acts en dj’s, met het boekenhart als middelpunt. Met onder andere een schrijversmarathon met columns rondom het thema vrijheid van het woord. Afsluitend een bruisend feest.

  • Zie Programma bij Amsterdam Wereldboekenstad

(TV) Op het nachtkastje – laatste aflevering met Harry Mulisch
– vrijdag 20 maart 2009, VPRO op Ned. 2 van 22:50 tot 22:55 uur

Achtdelige serie portretten van auteurs tijdens de Boekenweek. Elke film is een kennismaking met de auteur en zijn of haar werk. De auteur spreekt over de passie en het enthousiasme, maar tevens over mogelijke frustraties en keerzijdes van het schrijverschap.


(TV) Documentaire ‘De veelvraat Hugo Claus’
– vanavond in Het Uur van de Wolf, vrijdag 20 maart 2009 om 22.50 uur bij de NPS op Nederland 2

Nu, een jaar na zijn dood, zoekt de documentaire ‘De veelvraat Hugo Claus’ naar de mythes rond de meesterspeler Claus en naar de waarde van zijn niet-literaire werk. Met unieke beelden uit de Vlaamse en Nederlandse omroeparchieven en vrienden van de schrijver waaronder Connie Palmen, Sylvia Kristel, Tom Lanoye, Erwin Mortier, Remco Campert en Ellen Vogel.

Regie: Tonko Dop, productie: Lagestee Film BV


Weesp Boekenstad (voor 1 dag)
– op zaterdag 21 maart 2009

Onder de noemer ‘Uitgelezen Weesp’ wordt verspreid door de stad een boekenmarkt gehouden. In de Laurentiuskerk, de Grote Kerk, Lectori Salutem, Bibliotheek Weesp en de Van Houtenkerk kunnen mensen tussen 10.00 en 16.00 uur snuffelen tussen de tweedehands boeken.

  • Zie o.a. Webregio.nl.

Bredevoort ‘3e zaterdag boekenmarkt’
– zaterdag 21 maart 2009 van 10-17 uur

Elke 3e zaterdag van de maand is er in het centrum van Bredevoort een kleine gespecialiseerde boekenmarkt met demonstraties boekbinden. De markt bestaat uit zo’n 15 tot 25 kramen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *