Passa Porta Festival – Brussel – 26/29 maart 2009

passaporta-2009-1.jpg

De wereld is een werf – Dit is het thema van het Passa Porta Festival dat vanaf donderdag is te beleven in Brussel. Vooral de zondag belooft veel moois voor een literair dagje uit.

Literatuur in de stad
Op enkele grote werven op strategische plaatsen gaan beeldende kunstenaars met naam aan de slag met een tekst van een van de auteurs die aan het Passa Porta Festival deelnemen.
Elders in de stad worden op werfomheiningen grote affiches aangebracht met korte citaten van de festivalauteurs.
Het Passa Porta Festival zal zich de hele festivalperiode met een mobiele steiger manifesteren. Het wordt een artistieke installatie die ook meteen als infopunt fungeert.

De programma’s
Van 26 tot 29 maart presenteert het Passa Porta Festival programma’s met auteurs uit binnen- en buitenland en in vele verschillende talen. In grote lijnen ziet het festival er als volgt uit:

Openingsavond: 26 maart – Passa Porta
Een topauteur spreekt over het festivalthema. (Al uitverkocht)

De Europese Grondwet in Verzen: 27 maart – Flagey
Presentatie van een heuse Europese grondwet in dichtvorm. Met het Brussels dichterscollectief en een aantal Europese dichters.

Remapping the world: 28 maart – Muntschouwburg
Een 6-tal topauteurs met grote renommee over de wereldwijde impact van politieke gebeurtenissen zoals bv. de val van de Muur van Berlijn.

Parcours: zondag 29 maart van 10.00 tot 19.oo uur – centrum Brussel
De feestelijke afsluiter van het festival. Tijdens deze literaire hoogdag trekken duizenden mensen door de stad. Zowel de literatuurfreak als de occasionele boekenlezer gaan op ontdekkingstocht. Ze maken een keuze uit een groot aanbod van literaire activiteiten. Zij wagen zich ’s aan een vrolijke zijsprongen naar de muziek, de beeldende kunst of de cinema.

passaporta-2009-2.jpg



    Leave a Response