Boekensalon: Kees Nieuwenhuijzen, grafisch ontwerper – 23 april 2009 UBA

Kees Nieuwenhuijzen (*1933) is een van de toonaangevende grafisch ontwerpers van zijn generatie. Het boek is al vijf decennia zijn hoofdaandachtsgebied maar zijn oeuvre is breed. Het strekt zich uit van literaire pocket tot fotoboek, van architectuurtijdschrift tot schoolmethode, en van affiche tot postzegel.

nieuwenhuijzen.jpgOp deze Boekensalon wordt zijn archief officieel overgedragen aan de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Amsterdam.

De ontwerper Victor Levie en de dichter K. Schippers zullen over Nieuwenhuijzens werk spreken. Mathieu Lommen geeft een overzicht van 100 jaar ontwerpersarchieven bij de Bijzondere Collecties.

Tevens wordt deze middag een cahier over zijn werk gepresenteerd, uitgegeven door [Z]OO producties in samenwerking met Greve Offset. Alle bezoekers ontvangen deze publicatie gratis.

Deze publikatie verschijnt in de serie Roots, een reeks waarin aandacht wordt geschonken aan ‘de wortels van de Nederlandse grafische ontwerpcultuur’.

  • Boekensalon over Kees Nieuwenhuijzen, grafisch ontwerper – donderdag 23 april 2009, 17-19 uur in het Museumcafé van de Bijzondere Collecties, Turfmarkt 129, Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *