(T) Familiebedrijf ‘Waanders Uitgevers’ is verkocht

Uitgeverij Waanders, vooral bekend van de kunstboeken, is verkocht aan Roelant Hazewinkel, lange tijd algemeen directeur bij Wolters Kluwer.

waanders-logo.jpgDat betekent het einde van dit familiebedrijf dat werd opgericht in 1836. Directeur-eigenaar Wim Waanders gaat met pensioen en er was geen opvolger in de familie beschikbaar.

Wim Waanders gaat verder als directeur van boekhandel Waanders in Zwolle. In 2011 verhuist deze boekhandel naar de Broerenkerk. De kerk uit 1466 gaat plaats bieden aan duizend vierkante meter boekwinkel, een horecavoorziening en een podium voor culturele activiteiten.

De activiteiten van Waanders zullen naar verwachting niet wezenlijk veranderen. Hazewinkel gaat door op de terreinen waarop Waanders groot is geworden. Wel komt er meer aandacht voor moderne kunst en architectuur. Bovendien wil Hazewinkel meer multimediale producten brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *