Tentoonstelling ‘Calvijn & Wij’ geopend met gedicht van Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr

calvijnenwij-1.jpg

In de aanwezigheid van koningin Beatrix is donderdagavond in de Grote Kerk in Dordrecht de tentoonstelling Calvijn & Wij geopend.

Na enkele toespraken werd de feitelijke opening verricht door de Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr met een gedicht over de zoektocht naar de God en de „Calvijn in mij”, dat hij speciaal voor deze gelegenheid schreef.
„God van mijn afkomst, aanvaard mij”, zo besluit Nasr zijn gedicht. „Ik draag een wonderlijk beest in mij. Van nature verbasterd en in wezen onrein. Maar dat beest ben ik en niemand anders. Maak mij zo licht van alle zonden vrij.”

Op 10 juli is het vijfhonderd jaar geleden dat de kerkhervormer Johannes Calvijn werd geboren in het Franse Noyon. Calvijn & Wij is de eerste overzichtstentoonstelling in Nederland over Jean Cauvin en over het calvinisme als cultuurfenomeen. In deze “onconventionele en multimediale presentatie” in de Grote Kerk te Dordrecht maakt u kennis met Calvijn en volgt u de reformator als het ware een dag in zijn leven. Thema’s als tolerantie, tucht, genieten, spiritualiteit en muziek belichten Calvijns tijd, zijn leer en zijn nalatenschap; ook zijn enkele zeldzame 16de- en 17de-eeuwse uitgaven van Calvijns werk te zien.

calvijnenwij-2.jpg

De tentoonstelling is tot 31 oktober 2009 te bezoeken in de Grote Kerk in Dordrecht.

  • Informatie vindt u op de website ‘Calvijn & Wij’.

(foto’s van Boekendingen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *