(T) Boekwinkeltjes.nl komt met nieuw – gedrukt – boekentijdschrift ‘inkt!’

08 mei 2009 – Het Boekblad meldt vandaag dat Boekwinkeltjes.nl een glossy over boeken gaat uitbrengen.

cover-inkt1.jpg64 Bladzijden telt het nieuwe boekentijdschrift Inkt! – de glossy voor liefhebbers van lezen. Uitgever is Eric Kaizer van Boekwinkeltjes.nl, hoofdredacteur is Vincent de Vrede, die onder meer voor Antiqbook werkt. (Verder lezen alleen voor abonnees…)

Eerder publiceerde Boekwinkeltjes (met 3,7 miljoen tweedehands boeken van 4900 aanbieders) al een digitaal tijdschrift op hun website in het ‘Bladerbox’-model. Deze afleveringen zijn helaas niet meer beschikbaar.Het eerste nummer van dit e-zine verscheen al in oktober 2006.

Op de website van Boekwinkeltjes is wel een mogelijkheid tot abonneren te vinden – 6 nummers / 64 pagina`s / FULL-colour / 24,95 euro inclusief verzendkosten binnenland – maar over het blad zelf kan ik niets vinden. (directe link niet mogelijk, zoek op ’tijdschrift inkt’)

Overigens bestond er eerder een stripmagazine met de naam Inkt. Hiervan verschenen maar twee nummers in het laatste kwartaal van 2008. Nog eerder, in de periode 1974-1977 was er een  tijdschrift over undergroundcomics en klassieke strips met de naam Inkt.

UPDATE – 13 mei 2009

Inmiddels is het eerste nummer verschenen. Het is in een (nog zeer beperkt) aantal boekhandels in kleinere plaatsen te koop, of uiteraard te bestellen. Informatie vindt u op de website www.inktglossy.nl.



    Leave a Response