‘Bookish’ bibliotheekbalie bij Bouwkunde in Delft

balie-bieb-bouwkunde-1.jpg

De verwoestende brand op 13 mei 2008, bij het faculteitsgebouw Bouwkunde in Delft is nu bijna een jaar geleden.
De faculteit heeft inmiddels (tijdelijk) onderdak gevonden in een klassiek gebouw, het universiteitsgebouw ‘Rode Scheikunde’, later hoofdgebouw van de TU, aan de Julianalaan 132-134 naar ontwerp van architect Van Drecht uit 1918-1923 (hier meer over de geschiedenis van dit gebouw).

balie-bieb-bouwkunde-2.jpgIn het oude gebouw zijn noodzakelijke aanpassingen en moderne voorzieningen aangebracht onder de projectnaam BK-City.

Een belangrijk onderdeel daarvan is de faculteitsbibliotheek, gerealiseerd door Fokkema Architecten.

“Opvallendste verschijning bij binnenkomst is een uit boeken opgetrokken balie. De verschillende tinten papier van de bladzijden vormen een subtiel kleurenpatroon. De bovenste lagen bestaan uit architectuurboeken, waarvan de kaften onder een glazen plaat zichtbaar zijn.”

‘Building for Bouwkunde’
De brand in 2008 was aanleiding voor het lanceren van een internationale ideeënprijsvraag voor een nieuw gebouw. De prijsvraag leverde maar liefst 466 inzendingen uit 50 verschillende landen op. Het resultaat is te zien op een tentoonstelling in het NAI in Rotterdam.

  • ‘Building for Bouwkunde’, tot 9 augustus 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *