Kwart miljoen euro voor Kuifje pagina op veiling in Namen


herge-rops.jpg

Zondag 10 mei 2009 werd bij het veilinghuis Rops in het Belgische Namen een kwart miljoen euro neergeteld voor twee originele tekeningen uit een stripalbum in de Kuifje-reeks.

Het ging hierbij om lot 320, een inkttekening en een potloodschets uit het Kuifje-album Les Bijoux de la Castafiore (De Juwelen van Castafiore). De richtprijs van 75.000-100.000 euro werd hiermee weer ver overschreden. De beleggingswaarde van het werk van de belangrijkste striptekenaars lijkt snel groter te worden.

Ook andere originele striptekeningen van Hergé brachten veel geld op. Voor een pagina uit De Zaak Zonnebloem werd 220.000 euro neergelegd. In totaal gingen 570 objecten van de striptekenaar onder de hamer.

De hoogste opbrenst voor een originele afbeelding van Hergé blijft 764.200 euro, betaald op een veiling in Parijs (29 maart 2008) voor de omslagafbeelding van Kuifje in Amerika uit 1932.

Update

De totale opbrengst van de veiling van objecten uit het werk van striptekenaar Hergé of rond zijn personage Kuifje heeft zondag in Namen 1.172.000 euro opgebracht. Dat is een wereldrecord voor objecten van Hergé, zo verklaart Moulinsart, het bedrijf dat de nalatenschap van Hergé beheert, vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *