Children’s Book Week – Kinderboekenweek in de VS

cbw2009.jpg

Ook in de Verenigde Staten wordt elk jaar een Kinderboekenweek gehouden. Van 11 tot 17 mei 2009 is het weer Children’s Book Week.

De ‘Official Poster’ van dit jaar is van Ian Falconer, vooral bekend van het varkentje Olivia.

Children’s Book Week is een van de langst lopende promotie-activiteiten op literair gebied in Amerika en de organisatie is in handen van de Children’s Book Council.

Since 1919, Children’s Book Week has been celebrated nationally in schools, libraries, bookstores, clubs, private homes-any place where there are children and books. Educators, librarians, booksellers, and families have celebrated children’s books and the love of reading with storytelling, parties, author and illustrator appearances, and other book related events.

cbw75.jpg

De posters die elk jaar door een andere kinderboekenillustrator (zie lijst) worden gemaakt zijn vaak bijzonder fraai. In 1994 verscheen het boek ‘75 Years of Children’s Book Week Posters‘ met alle tot dan toe verschenen posters.

cbw1919.jpgcbw1924.jpg

De eerste poster uit 1919, gemaakt door Jessie Wilcox Smith, viel zo in de smaak dat deze vijf jaar lang gebruikt werd (afb. links versie 1921). Ook de poster van 1924, ‘More Books In The Home’, werd door hem gemaakt, maar in de volgende jaren werd steeds een op dat moment populaire illustrator ingehuurd.

cbw1962.jpg

Deze poster uit 1962 werd gemaakt door Kate Seredy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *