(T) Pers boos bij presentatie Hergé Museum

Maandag 25 mei 2009 – Verschillende kranten berichten vandaag over ‘de opening van het Hergé Museum’ in het Belgische Louvain-la-Neuve.

Of vandaag inderdaad de officiële opening plaats vindt is mij niet duidelijk. Voor het publiek zou de openstelling op 2 juni zijn.

Vandaag is wel het gebouw voorgesteld aan de pers. Fotografen en cameramensen mochten echter alleen het gebouw aan de buitenkant vastleggen, hetgeen tot woedende reakties leidde. Enkele fotografen en cameramannen verlieten zelfs het museum.

“De beslissing om het schieten van foto’s en bewegende beelden niet toe te laten, ‘werd genomen om te vermijden dat er een massa beelden van de originelen, die in de zalen worden tentoongesteld, zou bestaan’, motiveerden de verantwoordelijken.”

herge_museum.jpg

Het museum, in de vorm van een schip, bestaat uit acht zalen, verdeeld over drie verdiepingen. De totale expositieruimte bedraagt ongeveer 2.000 vierkante meter. Het pand werd ontworpen door de Franse architect Christian de Portzamparc en heeft een kostenplaatje van 15 miljoen euro. Ontwerper Joost Swarte was verantwoordelijk voor de inrichting.



Leave a Response