Boekenmarkt Sint-Amands (B) – 31 mei 2009

sintamand-1.jpg sintamand-2.jpg

“De sfeervolste boekenmarkt van het land”

Op de Kaai te Sint-Amands, centrum van toeristische activiteit, in de schaduw van de kerktoren en van het standbeeld van Emile Verhaeren, met panoramisch zicht op de mooiste Scheldebocht.

Al meer dan 20 jaar wordt deze markt ingericht, waarvan de laatste 16 jaar door de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia i.s.m. het Gemeentebestuur. U kan op de markt uitsluitend boeken en strips aanbieden, zowel oude als nieuwe. Voor alle deelnemers is er in de buurt van de markt een voorbehouden parkeerplaats voorzien.

Op een 350 m lang parcours op een veertigtal standplaatsen met zowel professionele boekhandelaars als gelegenheidsverkopers, met een aanbod aan binnen- en buitenlandse auteurs – ook strips voor de kinderen onder ons – in fonkelnieuwe, maar ook in iets oudere versie.

Als welkome aanvulling behoort een schilderachtige wandeling op de Scheldedijk, in het decor van “Stille Waters”, en natuurlijk een hapje en een drankje, dat die dag speciaal kan genuttigd worden op het zonneterras aan het standbeeld van Verhaeren, tot de mogelijkheden. Dit geheel wordt verzorgd door de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia.sintamand-3.jpg

Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia is de oudste harmonie van de Benelux. Onze harmonie werd gesticht in 1772 en heeft sindsdien geen moment opgehouden te bestaan.

“Een politiek neutrale harmonie die hoogstaande muziek tracht te brengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *