Maria Heiden benoemd tot ‘Ambassadrice van het Nederlandse Boek’

maria-heiden.jpg

Zaterdag 6 juni 2009 nam Maria Heiden officieel afscheid van Boekhandel v/h Van Gennep in Rotterdam.

Op deze zaterdag was Maria Heiden jarig, ging met pensioen en nam officieel afscheid van Boekhandel v/h Van Gennep waar zij 34 jaar het inspirerende midddelpunt was. Dit alles werd zaterdagavond uitgebreid gevierd in Theater Bonheur.

Ze kreeg deze avond twee onderscheidingen.

Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, speldde Maria Heiden de Wolfert van Borselenpenning op de borst. Dit is de hoogste onderscheiding van de gemeente Rotterdam (foto).
Arie Doeser, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Boekverkopersbond, benoemde Maria tot Ambassadrice van het Nederlandse Boek.

Maria Heiden werd in Rotterdam al eerder onderscheiden met de Erasmusspeld (nov. 1995) en de Laurenspenning (nov. 2001).

Maria Heiden startte de winkel in 1975 samen met Rob van Gennep en Jaap Jansen. De winkel was gelieerd aan Uitgeverij en Boekhandel Van Gennep in Amsterdam. Toen Rob van Gennep in 1996 overleed werd Boekhandel Van Gennep Rotterdam een stichting. Sinds 1998 heet de winkel v/h Van Gennep.

fotoboek-vangennep-rotterdam.jpgIn januari 2009 is de winkel verkocht aan Mirjam Rovers en Monique van Oosterhout die samen deze zelfstandige boekhandel verder gaan runnen.

Boek
Tijdens het afscheidsfeest presenteerde Arie van der Ent (Uitgeverij Douane) en Aad Speksnijder (Uitgeverij Duo Duo) een fotoboek over 35 jaar Van Gennep. Dit uniek samenwerkingsverband leverde een prachtig boek op waarin de geschiedenis van Boekhandel v/h Van Gennep in een bijzondere verzameling foto’s is weergegeven.

Het boek is voor € 14,95 te koop bij Boekhandel v/h Van Gennep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *