3e Literair festival ‘ZomerZinnen’ in Dwingeloo – zaterdag 13 juni 2009

zomerzinnen-2009.jpg

Literair festival ZomerZinnen dit jaar in Dwingeloo op zaterdag 13 juni 2009.

Gezellig en gratis toegankelijk festival
Rond de historische brink zullen tussen de oude eiken en boerderijen optredens plaatsvinden van vele schrijvers, dichters en artiesten. Maar er komt ook een aantrekkelijk randprogramma met muziek, straattheater en kramen met o.a. verkoop van boeken. Ook de bibliobussen, die dit jaar hun 50-jarig jubileum vieren, zullen een rol spelen in het programma. Het festival is gratis toegankelijk. Dit is ondermeer mogelijk door een grote financiële bijdrage van de Provincie Drenthe en de Culturele Gemeente Westerveld aan het festival.

Thema: geschiedenis
Het thema waar het dit jaar bij ZomerZinnen om draait is ‘geschiedenis’. Daarbij wordt ook aandacht geschonken aan het koningshuis. Schrijvers die al hebben toegezegd te zullen komen, zijn Martin Bril, Herman Pleij, Dorine Hermans en Kees ’t Hart.

Eerdere edities
ZomerZinnen vindt ieder jaar op een andere locatie plaats, waarbij de locatie voor een deel ook het thema van het festival bepaalt. De eerdere edities van ZomerZinnen speelden zich af in respectievelijk Wezup (thema ‘platteland’) en het Gevangenismuseum Veenhuizen (thema ‘misdaad’). Beide evenementen waren een groot succes en brachten veel bezoekers op de been.



Leave a Response