Eigen boek publiceren zonder kosten…

unibook-logo.jpg
“JOUW BOEK nu volledig GRATIS PUBLICEREN
Geen aankoopverplichting meer om je eigen boek uit te geven bij UniBook
.”

Met deze slogan presenteert UniBook zijn vernieuwde website.

UniBook, onderdeel van  Peleman Industries uit Puurs, begon zijn ‘Print on Demand’-aktiviteiten in februari 2007 onder de naam World Wide Association of Writers (WWAOW). (Zie eerder bericht BD.)

Met de nieuwe release van de UniBook-website brengt het in eigen beheer uitbrengen van een boek geen enkele aankoopverplichting meer met zich mee. In de oude situatie moest de schrijver minimaal 5 exemplaren afnemen en waren de royalties van eventuele verkopen vast 10%. Nu vervalt de aankoopverplichting en kun je zelf kiezen of er 0, 5, 10 of 20% royalties op de kostprijs worden gezet.

Nu kan dus iedereen gratis een eigen boek opladen en te koop aanbieden via www.unibook.com. Het is nu bijvoorbeeld ook mogelijk om één exemplaar als proefexemplaar bestellen. Na eventuele aanpassingen aan je boek kan je daarna het exacte aantal bestellen dat je wenst. UniBook wenst met de recente vernieuwingen de concurrentie aan te gaan met andere self publishing websites.

Daarnaast wordt er druk werk gemaakt van de internationalisatie van de service, de website is nu al beschikbaar in 10 talen en werkt samen met drukkerijen verspreid over de hele wereld. Zo kan overal ter wereld een boek besteld worden zonder hoge verzendkosten en worden boeken meteen wereldwijd gepubliceerd. Ook zal UniBook in de komende maanden met een eigen community van start gaan.



4 Responses to “Eigen boek publiceren zonder kosten…”

  1. In 2011 gaf ik bij Unibook.com een verhalenbundel uit ‘En Altijd Alleen’. Hoe kan ik nu nog exemplaren bestellen? ik vind dit nergens meer terug op de website.
    Ook bij de voorganger wwaow gaf ik een boekje uit, ‘Het Witte Kind’. Ook dat vind ik nergens terug.
    mvg, Erna Schelstraete

  2. boekendingen schreef:

    Aan de website te zien bestaat Unibook.com helemaal niet meer. Er zal waarschijnlijk niets anders opzitten dan een nieuwe uitgever zoeken.

  3. Diane Tummeleer schreef:

    Bestaat u nog in Puurs????

  4. Diane Tummeleer schreef:

    Bestaat u nog in Puurs???? Ik denk niet dat IK degene ben dit dit al vroeg hoor..

Leave a Response