Boekenpost voortaan geheel in kleur

boekenpost-102.jpg
Waarmee een uitgever van een tijdschrift in deze krisisachtige tijden gekonfronteerd kan worden bleek bij het uitbrengen van Boekenpost 102.

Het blad, altijd stipt op tijd bij de abonnee’s, lag al op de drukpers bij drukkerij Hooiberg Salland toen deze failliet werd verklaard en de curator de boel stil kwam leggen en de deuren van nieuwe sloten voorzag.

Het noodgedwongen opnieuw opstarten bij een nieuwe drukker heeft het blad goed gedaan. Het is gedrukt op beter papier, waarop de toch al voorziene overschakeling naar full-color voor het hele tijdschrift, goed tot zijn recht komt.  Ook het omslag is wat gemoderniseerd met voortaan één aktuele foto of illustratie.

Een greep uit de inhoud van Boekenpost 102.

– In ‘Rondje Boekenland’ onthult Caspar Wechgelaer wie er schuil gaat achter de veelbesproken Collectie X, waarmee het nieuwe veilinghuis AABP Auctions van start ging.

– Aad Meinderts, de nieuwe directeur van het Letterkundig Museum wordt geïnterviewd door Niels Bokhove.

– Een artikel over Ben Wierink, kunstenaar en ondermeer illustrator van prachtige prentenboeken, waaraan nu een tentoonstelling is gewijd in het Drents Museum in Assen.

– De serie van Janneke van der Veer over margedrukkers gaat ditmaal over beeldend kunstenaar Noor van der Brugge, een van de weinige (?) vrouwlijke margedrukkers.

– En verder, naast de vaste rubrieken, nog artikelen over Jack Bulterman, bekend van orkest The Ramblers, die ook spannende jongensboeken schreef; Lithografische prentkunst in Nederland 1809-2009; de vergeten auteur Doekel Dijkstra; het Staringinstituut dat zich ontfermt over de Achterhoekse cultuur; de Tsechische illustrator Zdenek Miler en tenslotte over een nieuwe strip-uitgeverij: Dark Dragon Books.

wierink-1.jpg

B. Wierink: plaat III uit Stijn Streuvels ‘Reinaert de Vos’,
uitgave van L.J. Veen 1910. (afb. Drents Museum).



    Leave a Response