Covers with books (60) – Pieter Aspe…

covers60-1.jpg

Een rustige compositie, die toch net even de aandacht trekt door het loshangende leer van de band. De rozenkrans op het boek suggereert dat het om een bijbel of gebedenboek zou kunnen gaan.

Terwijl ik overweeg of deze afbeelding wel in de verzameling past zie ik in het rijtje nieuwskoppen van de feedreader: ‘Aspe best verkopende Vlaamse schrijver ooit’.

Het bijbehorende korte bericht meldt:

Aspe best verkopende Vlaamse schrijver ooit

Thrillerauteur Pieter Aspe heeft vandaag al twee miljoen boeken verkocht en daarmee doet hij beter dan welke naoorlogse schrijver ook. Meer zelfs, geen enkele Vlaamse auteur slaagde er ooit in zo populair te worden in nauwelijks vijftien jaar tijd. (De Morgen, 11 juli 2009)

Daarom vandaag dit boek: Pieter Aspe, Rebus, uitgeverij Manteau, paperback 2007.

Het is het 20e deel uit de detectivereeks met commissaris Pieter Van In.

Waar het over gaat?
Een oude man krijgt een hartinfarct in de kerk van het Brugse Begijnhof terwijl hij een non bedreigt met een pistool. Van In stelt een onderzoek in, maar de zaak blijft zonder gevolg doordat het slachtoffer geen klacht wil indienen tegen haar belager.
Enkele dagen later treft de eigenaar van de Lucifernum, een diabolische bar in de Brugse binnenstad, een vreselijk verminkt lijkt aan in de toiletten. Het spoort leidt al vlug naar een geheimzinnig genootschap dat zich de Gezellen van de Brugse Beer noemt

(Op woensdag 29 oktober 2008 is in Boekhandel Osinga te Nunspeethet 7 miljoenste exemplaar van de serie over rechercheur De Cock – van Appie Baantjer – verkocht. Maar daar heeft Appie wel 40 jaar over gedaan.)

go_previous.jpggo_covers.jpggo_next.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *