Boekenverkoop Vlaanderen stijgt…

De verkoop van boeken blijft het verrassend goed doen in Vlaanderen. Gedurende de eerste zes maanden van 2009 groeide de boekenverkoop met 5,8% in omzet en 3,8% in aantal en dit ondanks de economische crisis. logo-boekbe.jpg

Het meest gelezen boek is ‘Mannen die vrouwen haten’ van Stieg Larsson, een absolute beststeller. Larsson haalt de top 20 met nog twee andere titels.

Een stevige plus is er voor kinder- en kookboeken. De hitlijsten van de kinderboeken worden gedomineerd door twee fenomenen: Stephenie Meyer en Geronimo Stilton. Het aandeel van ‘non-fictie vrije tijd’ is gestegen van 21,2% naar 24,4% van de totale verkoop (in aantallen). Deze groei van 19,5% t.o.v. 2008 is voornamelijk te danken aan een spectaculaire groei van de verkoop van kookboeken. TV-programma’s als Mijn restaurant en SOS Piet zijn hier zeker niet vreemd aan.

De verhouding tussen de verschillende marktkanalen blijft in Vlaanderen vrijwel stabiel. De boekhandel behoudt zijn marktaandeel van ruim 80%.

  • Lees uitgebreid over de cijfers van het eerst halfjaar 2009 bij Boek.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *