4e Initiaal-Typosium op 29 aug. 2009 in Antwerpen

Het Plantin Genootschap, een ‘Hoger Instituut voor Grafische Kunsten’ organiseert expertclasses over typografie en vormgeving: een combinatie van theoretische inzichten, historische achtergronden, up-to-date technische kennis en praktische vaardigheden. De lessen worden gegeven op de zolder van het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen.

Afgestudeerden van deze opleiding hebben de alumni-vereniging Initiaal opgericht die typografische activiteiten organiseert waaraan docenten, oud-studenten en geïnteresseerden kunnen deelnemen.

Daaronder is een jaarlijks symposium, het Zomertyposium, eind augustus in het Plantin-Moretus Museum.

typosium.jpg

De vierde editie van het Initiaal-Typosium is op 29 augustus 2009 en staat in het teken van bekroningen.

Wat zijn de kenmerken van een goed verzorgd boek dat hoge ogen gooit bij de jury’s van best verzorgde boeken in Europa? Welke geheimen wil de boekverzorger met ons delen; welke mythes moeten worden doorprikt; wat is er meer nodig dan hoogwaardig vakmanschap; hoe verloopt het pad naar de perfecte symbiose voor kijker en lezer van de inhoud en de drager?

Drie sprekers, Jurgen Maelfeyt, Wim De Mont en Nele Reyniers, laten hun licht schijnen over dit onderwerp. Ontvangst vanaf 10 uur en het einde is voorzien om 15 uur.

Er zijn dertig plaatsen beschikbaar en deze worden toegewezen op datum van inschrijving/betaling.

  • Daar zijn ook verslagen te lezen van de edities 2007 en 2008.


Leave a Response