Maassluis krijgt ‘Nationaal Maarten ‘t Hart Documentatiecentrum’

maassluis.jpg
In Maassluis, waar schrijver Maarten ’t Hart op 25 november 1944 werd geboren, is een werkgroep hard aan het werk met het realiseren van een Nationaal Maarten ‘t Hart Documentatiecentrum.

Het documentatiecentrum wordt gerealiseerd op de begane grond van de bibliotheek. Behalve een documentatiecentrum wordt er ook gewerkt aan een website en verder willen de initiatiefnemers jaarlijks een activiteit organiseren rondom de auteur. Dat kan een lezing of een symposium zijn of het bekostigen van een essay dat over (een aspect) van zijn werk verschijnt.

De Werkgroep Nationaal Documentatiecentrum Maarten ‘t Hart bestaat uit vier personen. Dat zijn: Yvonne van Roon (ambtenaar in- en externe betrekkingen gemeente Maassluis), Frank van Dugteren (voorzitter bibliotheek), Wouter van Heiningen (directeur bibliotheek) en Marian Klaren (manager bibliotheek).

Op 25 november wordt de schrijver 65 jaar, maar de opening van het centrum zal waarschijnlijk niet voor half december plaats vinden.

  • In de Maassluise Courant De Schakel een artikel over dit initiatief, dd 23 juli 2009.

In een eerder bericht in het AD over dit plan (18 april 2009) zegt Maarten ’t Hart:

“Prachtig als zo’n punt wordt ingericht, als ik er zelf maar geen werk aan heb en ook niet bij de opening hoef te zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *