Na 73 jaar gaat boekhandel ‘Librairie de France’ in New York dicht

Nadat ik in juni het bericht plaatste dat Brentano’s Bookstore in Parijs na 114 jaar haar deuren ging sluiten, moet nu ook gemeld worden dat in New York de laatste Franse boekwinkel van de US, Libraire de France, in september na 73 jaar dicht gaat.

libr-france-2.jpg

libr-france-1.jpg
Deze winkel, met een voorraad van 2 miljoen boeken, was gevestigd in het Rockefeller Center, bij het beroemde ijsbaantje. Naast een aantal managementproblemen is vooral een extreme verhoging van de huur van de winkel van 360.000 naar 1 miljoen dollar de reden er mee op te houden.

De winkel werd in 1935 geopend door Isaac Molho en was een van de eerste huurders op Rockefeller Center Promenade.

In een bericht van de Frankfurter Buchmesse, ‘More difficult conditions for international bookstores worldwide’, staat onder meer dat in Milaan de oudste Franse boekwinkel in Italië na 50 jaar sluit, eveneens in verband met een forse huurverhoging.

  • Lees ook een interview met huidige eigenaar Emmanuel Molho bij France 24.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *