Nederland gaat e-lezen

Tot nu toe was het e-book nogal een vaag onderwerp in Nederland. Dat gaat nu veranderen als vanmiddag Bol.com zijn plannen bekend maakt. Zij gaan in zee met Sony voor het leveren van e-readers. Twee modellen om mee te beginnen: de Pocket edition voor € 199,- en de Touch edition voor 299,-. En natuurlijk ‘duizenden’ titels om te downloaden.

ereader-bol.jpg

Hiermee zijn er nu drie grote spelers aktief in het electronic-reading-field: Selexyz.nl, Bol.com en Van Stockum.nl.

Overigens is de online shop eBook.nl (onderdeel van NDC|VBK de uitgevers), op dit moment de grootste leverancier in Nederland met 150.000 titels in verschillende talen.

Centraal Boekhuis
Voor de levering van e-books heeft het Centraal Boekhuis een aparte dienst opgezet die de levering van 3000 e-booktitels van Nederlandse uitgevers verzorgd. Er wordt hard gewerkt aan meer titels, meer afzetkanalen en het oppeppen van de boekhandel om mee te doen.logo-ebookhuis.jpg

  • Meer over het eBoekhuis.

Voorlopig is het allemaal nogal verwarrend voor de consument, die moet kiezen uit verschillende (nog altijd dure) modellen e-readers en rekening moet houden welke digitale formaten op welke readers te lezen zijn.

Maar de opmars van het elektronisch lezen gaat nu dus ook in Nederland van start en de groei hiervan kan nog wel eens verrassend uitpakken.

Bibliotheek
Op een persconferentie in de Public Library in New York, waar Sony deze week zijn nieuwe modellen e-readers presenteerde, werd verteld dat er een alliantie was gesloten met een aantal bibliotheken waardoor het mogelijk wordt een e-book te lenen. Het ‘leesrecht’ vervalt automatisch na 21 dagen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *