‘Klinkende Letters’ tentoonstelling kalligrafie in Centrale Bibliotheek Den Haag – tot 2 nov. 2009

kalligrafie.jpg

Vereniging Mercator ijvert sinds haar oprichting in 1959 voor herwaardering van het schoonschrift (de kalligrafie). Laat u inspireren door deze bijzondere kunstvorm, te zien in een overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van Mercator.

Tentoonstelling
U krijgt in deze tentoonstelling kalligrafisch werk te zien van de leden, beginners en gevorderden, en werk uit het archief van Mercator. Daarmee vormt u zich vanzelf een beeld van de geschiedenis en ontwikkeling van deze unieke vereniging.

Kalligrafie
Kalligrafie‘ komt van twee Griekse woorden: ‘kallos’ (schoon) en ‘graphein’ (schrijven). Het betekende eeuwenlang ‘de kunst van het schoonschrijven’, een ambachtelijke vaardigheid of vakbekwaamheid op het gebied van onder meer schrijftechnieken, schrijfmaterialen en diverse letterschriftstijlen. Nu is kalligrafie veel meer dan alleen schoonschrijven, het heeft zich ontwikkeld als kunstvorm.

Toelichting en demonstraties
Bent u geïnteresseerd? Of wilt u leren kalligraferen en oriënteert u zich? Kom dan op zaterdag 10, 17 of 24 oktober naar de (derde verdieping van de) Centrale Bibliotheek. Iemand van de Vereniging Mercator is dan van 14.00 uur tot 16.00 uur aanwezig om het werk toe te lichten en demonstaties te geven. U bent van harte welkom.

Centrale Bibliotheek Den Haag
van maandag 5 oktober tot maandag 2 november 2009



Leave a Response