Nieuwe weblog voor liefhebbers van Boeken over Boeken

banner-bob.jpg

Een nieuwe stek voor de liefhebbers van books about books. Het aktuele aanbod van ‘boeken over boeken’. Wat is er te koop en wat kunnen we binnenkort verwachten.

Voor liefhebbers van ‘boeken over boeken’ is het vaak lastig om er achter te komen wat er in Nederland en België wordt uitgegeven op dit gebied.

vuv-best_verzorgde_boeken_2009.jpgBij uitgeverijen en internetboekhandels heeft men zelden een aparte rubriek ingeruimd voor deze boeken. Een aantal uitgaven krijgen natuurlijk voldoende publiciteit, maar veel gelegenheidsuitgaven en small-press publikaties komen niet of zeer terloops in beeld.
Met deze nieuwe weblog/website wil ik een poging doen om deze categorie boeken beter toegankelijk te maken, door bij te houden welke nieuwe boeken er verschijnen.

Het uitgangspunt is voorlopig dat het daarbij moet gaan om Nederlandstalige, toegankelijke boeken over boeken… en over schrijvers, vormgevers, drukkers, uitgevers, boekhandel en antiquariaat, bibliotheken, bibliofielen en bibliomanen…

Het streven is om voor het einde van het jaar zoveel mogelijk uitgaven uit 2009 in kaart te brengen en daarna het verschijnen van nieuwe boeken over de genoemde onderwerpen bij te houden.

Ik hoop dat zo na verloop van tijd een bruikbare en aantrekkelijke verzameling van ‘boeken over boeken’ ontstaat die door velen met enige regelmaat zal worden geraadpleegd.

Opmerkingen, aanvullingen en meningen over gelezen boeken zijn natuurlijk welkom. Reakties kunt u sturen naar: info at boeken-over-boeken.nl

absillis-vechten_tegen_de_bierkaai.jpgmulder_hoogtepunten-bibliotheek-utrecht.jpgbesamusca-velthem.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *