Literair reizen – Bookstore Tourism in Amerika

bookstore-trip1.gif

booktrip-cover.gifLarry Portzline uit Harrisburg, Pennsylvania, begon in 2003 met het organiseren van “Bookstore Road Trips“. Per bus gaat een groep boekliefhebbers naar een stad om daar een aantal ‘independent bookshops’ te bezoeken. Larry ziet al snel de potentie van zijn activiteiten en het wordt serieus (op z’n Amerikaans) aangepakt. Hij schrijft een how-to boek, maakt een website en en een weblog en stimuleert mensen om ook zelf bookstore trips te organiseren.

Diverse organisaties beginnen het idee te ondersteunen. De Southern California Booksellers Association begint in 2005 trips aan te bieden naar boekhandels in Los Angeles en San Diego. De American Booksellers Association en lokale boekhandelsgroepen beginnen in te spelen op de mogelijkheden en zien het als een goed marketingidee.

Inmiddels is het een beweging geworden die onder de naam The National Council on Bookstore Tourism de organisatie van boekentrips promoot en scholen, leesclubs, grote en kleine organisaties stimuleert om hieraan mee te doen.bookstore-trip2.gif
En zo is er een vorm van cultureel toerisme ontstaan waar boekliefhebbers, boekwinkels, de lokale horeca enzovoorts van meegenieten.

Op de website staat een video over twee busreizen, naar New York’s Greenwich Village (22 boekwinkels op een square mile) en naar enkele beach-towns iaan de Californische kust.
The Bookstore Tourism Video – Featuring Bookstore Road Trips to Greenwich Village & Los Angeles!

booktrip-krt.gif

Wie organiseert de eerste busreis naar onze boekenstad Bredevoort??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *