Het Huis van de Poëzie 2010 – Grand Hotel Karel V in Utrecht – 28 jan. 2010

huis-poezie-2010.jpg

Op donderdag 28 januari 2010 vanaf 20.00 uur organiseert de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht (SLAU) voor de vierde keer Het Huis van de Poëzie. Dit jaar is de lokatie het Grand Hotel Karel V.

In de vele kamers van het Huis van de Poëzie 2010 zijn voordrachten te horen van jonge honden Ellen Deckwitz en Mischa Andriessen. Als geheimtip staat Erik Bindervoet op het podium en Marcel Möring en Tommy Wieringa komen hun gedichten voordragen.

Publiekslievelingen Tjitske Jansen en Bart Moeyaert worden aangevuld door canondichter Piet Gerbrandy en Vlaamse connectie Maarten Inghels. Ook eminenties Remco Campert en Hans Verhagen zijn aanwezig en Menno Wigman komt voordragen uit zijn bloemlezing De droefenis van copyrettes.

Leine slaat een brug tussen muziek en poëzie en ook Rozalie Hirs zal niet ontbreken. Bovendien geeft Hans Dorrestijn acte de présence als tekstdichter. Verder verzorgen Salon Saffier en Studium Generale lezingen die in het teken staan van het thema van Gedichtendag, huurt de Internationale Kamer van Anna Arov haar vaste kamer in het Huis en wordt samen met het Poëziecircus een poëzieslam georganiseerd.



Leave a Response