(T) Samenwerking Letterkundig Museum en Openbare Bibliotheek Amsterdam

13 december 2006 > Letterkundig Museum en OBA gaan nauw samenwerken

De OBA en het Letterkundig Museum hebben afgelopen week een samenwerkingsverband afgesloten.
De samenwerking behelst de volgende onderwerpen:

Wisseltentoonstellingen
Het Letterkundig Museum zal gemaakte tentoonstellingen ter overname aanbieden aan de OBA nadat ze in het Letterkundig Museum hebben gestaan. En in andere gevallen bij de OBA satelliettentoonstellingen inrichten van eigen tentoonstellingen.

Expositie bij de OBA tijdens sluiting Letterkundig Museum.
Tijdens de sluiting van het Letterkundig Museum vanwege hun verbouwing van juli 2007 tot eind 2008 zullen stukken van het Letterkundig Museum tijdelijk aan de OBA in bruikleen worden gegeven.
Tevens zal het Letterkundig Museum in de tentoonstellingsruimte van de nieuwe Centrale Bibliotheek een tijdelijke tentoonstelling inrichten. Op dit moment wordt daarbij gedacht aan een expositie bij de opening van Amsterdam Wereldboekenstad rond het thema Amsterdamse auteurs.

Ondersteuning
van tentoonstellingen in de zalen van de OBA die aan specifieke auteurs zijn gewijd zoals Vestdijk, Carmiggelt en Haasse.  Het Letterkundig Museum is bereid hiervoor materiaal ter beschikking te stellen.

Ontwikkelen van kleine exposities bij de boekencollecties van de OBA. Het Letterkundig Museum is bereid hiervoor op verzoek materiaal ter beschikking te stellen

De directies van het Letterkundig Museum en de OBA, Anton Korteweg en Hans van Velzen hebben hiertoe afgelopen week een overeenkomst getekend die loopt van 1-1-2007 tot 31-12-2008.

De OBA streeft ernaar in de nieuwe Centrale Bibliotheek het middelpunt van de Amsterdamse literaire wereld te worden en deze overeenkomst draagt daar weer duidelijk aan bij.

(gelezen op weblog directeur OBA)



Leave a Response