Steun het restaureren/digitaliseren van oude boeken – ‘adopt-a-book’ bij de Universiteit Leiden

De Universiteitsbibliotheek in Leiden heeft de boekenverzameling overgenomen van pastoor Theodorus Groenhout, die in 1716 overleed. De boekerij met 530 mooie boekwerken, inclusief vier handschriften en enkele atlassen stond bijna drie eeuwen lang in de pastorie van de Sint-Jeroensparochie in Noordwijk.

groenhout.jpg
Bekijk meer foto’s bij Flickr Photostream.

Veel boeken van de Groenhout collectie verkeren in goede staat, maar er zijn tientallen banden die na drie eeuwen dringend restauratie nodig hebben. Om de collectie zo toegankelijk mogelijk te maken en te houden is bovendien digitalisering zeer wenselijk.

Bij wijze van pilot kan iedere geïnteresseerde nu een boek adopteren: met een financiële bijdrage maken schenkers het mogelijk een boek of een deel van de collectie naar keuze te laten restaureren en/of digitaliseren.

In de loop van 2010 kijkt de UB naar mogelijkheden om deze pilot tot een vast adopt-a-book programma te maken voor haar bijzondere collecties.

Nog meer financieel nieuws
De Leidse Universiteit is wel creatief bezig om extra geldstromen te genereren, gezien ook het volgende bericht:

Universiteit Leiden maakt beleggen in universitair historisch erfgoed mogelijk
Het College van Bestuur van de Universiteit Leiden heeft de beleggingsinstelling Belvédère Academia Leiden University N.V. (Belvédère) opgericht. Daarmee is de Leidse universiteit de eerste Nederlandse universiteit die alumni/particulieren de mogelijkheid biedt te beleggen in obligaties met universitair historisch erfgoed als onderpand
.



One Response to “Steun het restaureren/digitaliseren van oude boeken – ‘adopt-a-book’ bij de Universiteit Leiden”

  1. […] Steun het restaureren/digitaliseren van oude boeken – ‘adopt-a-book’ bij de Universiteit Leiden | https://www.boekendingen.nl/wp-nieuws/?p=4074 – view page – cached Steun het restaureren/digitaliseren van oude boeken – ‘adopt-a-book’ bij de Universiteit Leiden […]

Leave a Response